Kaiken pohjana on innostava ja välittävä yhteisö

12.04.2016

Sosialidemokraattiset nuoret on jäsentensä muodostama järjestö, joka toimii yhteiskunnassa sosialidemokraattisten arvojen edistämiseksi. Yhteisöömme liittyy yhä enemmän politiikasta kiinnostuneita nuoria, kun tarjoamme innostavaa koulutus- ja tapahtumatoimintaa. Pelkkä toiminta ei kuitenkaan riitä, vaan meidän on viestittävä ulospäin, että joukossamme kaikilla on kivaa. Innostamme ja rohkaisemme toisiamme, emmekä jätä ketään yksin.

Kun Demarinuoret on aidosti innostava ja välittävä yhteisö, se näkyy myös ulospäin. Sen lisäksi, että nykyiset jäsenet haluavat pysyä hyvässä yhteisössä mukana, niin he myös kertovat hyvistä kokemuksistaan ja onnistuneista tapahtumista muille.

Esimerkkinä konkreettisesta askeleesta yhteisömme hyväksi voisi olla jonkinlaisen koulutuksen järjestäminen siitä, miten potentiaalisten jäsenten ja uusien jäsenten kokemus joukkoomme liittymisestä olisi mahdollisimman myönteinen. Koen, että erityisesti ensimmäiset hetket järjestössä pitkälti määrittävät sen, kuinka vahvasti nuori haluaa jatkossa toimia Demarinuorissa.

Haluan rikkoa sitä mielikuvaa, että poliittiseen nuorisojärjestöön liittyessä tarvitsisi osata nimetä kaikki Suomen presidentit tai vuosi, jolloin liityimme Euroopan unioniin. Pelkkä kiinnostus yhteiskunnallisia asioita kohtaan riittää. Myöskään kenenkään 32 vuotta täyttäneen toimintaamme osallistuneen vaikuttajan ei tarvitse olla valmis poliitikko, vaan osallistua voi aina täysin omista lähtökohdistaan käsin. Demarinuorten tehtävänä on kuitenkin tarjota väylä itsensä kehittämiseksi yhteiskunnallisena vaikuttajana ja poliittisena toimijana.

Koska Demarinuoret on nuorisojärjestö, meidän on tarjottava mahdollisuus avoimelle keskustelulle, hullunrohkeille ideoille ja jännittäville teoille. Demarinuorten tulee olla turvallinen yhteisö, jossa itsensä uskaltaa ylittää. Demarinuoret yhteisönä valaa uskoa siihen, että me kaikki olemme yhtä arvokkaita ja tärkeitä. Meissä kaikissa on valtava potentiaali saada aikaan ihmeitä.

Olen itse pyrkinyt olemaan rohkaisijan ja tukijan roolissa, ja huolehtinut omalta osaltani siitä, että ilmapiiri on miellyttävä. Toisaalta en kuitenkaan pelkää tuoda epäkohtia esille, vaikka se ei aina kaikkia miellyttäisikään. Koen puheenjohtajiston ja hallituksen rooliin kuuluvaksi tietynlaisena esimerkkinä toimimisen. Mikäli minut toukokuun liittokokouksessa valitaan varapuheenjohtajaksi, aion jatkaa sitäkin työtä entistä osaavampana.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.