SDP
153
Politiikkaa Sydämellä

Kirjoituksia


 1. Politiikka tarvitsee enemmän pienten lasten äitejä

  7.4.2017

  Äitiyteen liittyy paljon odotuksia ja uskomuksia. Nuorena naisena työn saaminen voi olla erityisen haastavaa, sillä työnantaja saattaa pelätä hänen olevan suuri kuluerä, jos äitiysloma koittaa. Pienen lapsen äitiä taas eiLisää »

 2. Kehotyytymättömyys on rahasampo

  6.1.2017

  Oman kehon kurittaminen lukuisine laihdutusyrityksineen on monelle suomalaiselle arkipäivää. Syömishäiriöksi tilanne äityy noin seitsemällä prosentilla naisista ennen kuin he ehtivät täyttämään 30 vuotta. Kaikista syömishäiriöön sairastuneista miehiä on noin 10Lisää »

 3. Brändin vahvistamisella lisää vaikuttavuutta

  20.5.2016

  Brändi on kohderyhmän mielikuva tai mielipide yrityksestä – nykyisin myös esimerkiksi järjestöstä tai puolueesta. Brändien historia alkaa jo 1800-luvulta, mutta Suomessa brändit alkoivat korostua erityisesti 1980-luvulla. Aluksi brändit muotoutuivat konkreettisenLisää »

 4. Kenellä on oikeus valittaa?

  29.4.2016

  Sanakirjan mukaan verbi valittaa tarkoittaa ainakin muutamaa asiaa. Se tarkoittaa tyytymättömyyden ilmaisemista sanoin tai äännähdyksin tai katuvaa pahoillaan olemisen ilmaisemista. Olen ilmaissut tyytymättömyyteni – siis valittanut – tämänhetkisen hallituksen armottomistaLisää »

 5. Kaiken pohjana on innostava ja välittävä yhteisö

  12.4.2016

  Sosialidemokraattiset nuoret on jäsentensä muodostama järjestö, joka toimii yhteiskunnassa sosialidemokraattisten arvojen edistämiseksi. Yhteisöömme liittyy yhä enemmän politiikasta kiinnostuneita nuoria, kun tarjoamme innostavaa koulutus- ja tapahtumatoimintaa. Pelkkä toiminta ei kuitenkaan riitä,Lisää »

 6. Itsensä työllistäjien asema heikkenee, ei heikkene, heikkenee…

  31.1.2016

  Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa hyväksyttiin tiistaina hallituksen esitys (HE94/2015) koskien työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain ja työttömyysturvalain muuttamista. Sen seurauksena lähes 20 000 kansalaista on allekirjoittanut Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!Lisää »

 7. Rasismikeskustelu vaatii lisää molemminpuolista ymmärrystä

  1.9.2015

  Suomessa on meneillään some-sota. Sosiaalisessa mediassa jaetaan kilpaa kirjoituksia siitä, kuinka joka seitsemäs suomalainen on rasisti ja siitä, kuinka ”meritaksilla” saapuvilla pakolaisilla on nykyaikaiset puhelimet. Tunteiden vallassa toiset leimataan harhaisiksiLisää »

 8. Varhaiskasvatus kuuluu lapselle, ei aikuiselle

  12.8.2015

  Tasaisin väliajoin Suomessa keskustellaan siitä, kenelle subjektiivinen päivähoito-oikeus kuuluu. Toisin sanoen pohditaan sitä, tarvitseeko jokaisella suomalaisella lapsella olla oikeus päivähoitoon riippumatta esimerkiksi lapsen vanhemman työmarkkina-asemasta. Viime viikkoina subjektiivinen päivähoito-oikeus onLisää »

 9. Liikunnan ilo ja hyöty on jokaisen lapsen oikeus

  17.4.2015

  Olen itse aloittanut aktiivisen liikkumisen alakouluikäisenä osallistuttuani 1000 metrin juoksukilpailuun. Pian sen jälkeen liityin Tampereen Pyrintöön, jossa päälajeikseni valikoituivat keskipitkät ja pitkät juoksumatkat. Juoksuharrastus oli vuosia isossa osassa elämääni, kunnesLisää »

 10. Kiusattu, et ole yksin

  9.4.2015

  Kiusaaminen on edelleen jossain määrin tabu huolimatta siitä, että mediassa on ollut esillä rankkoja kiusaamiskokemuksia. Median luoma mielikuva kiusaamisesta on kuitenkin melko yksipuolinen, sillä kiusaamista on hyvin monenlaista. On verbaalista,Lisää »