SDP
153
Politiikkaa Sydämellä

Tervehdys!

Olen 24-vuotias tietojenkäsittelytieteiden opiskelija ja järjestövaikuttaja. Asun Tampereen keskustan läheisyydessä avopuolisoni ja kissani kanssa. Järjestövaikuttamisen lisäksi vietän vapaa-aikani liikunnan ja kulttuurin parissa – perheen ja ystävien kanssa vietettyä aikaa unohtamatta. Aina silloin tällöin käyn vapaaehtoistyöntekijänä leikkimässä lasten kanssa Tampereen ensi- ja turvakodilla.

Usko parempaan tulevaisuuteen ja halu toimia sen saavuttamiseksi sai minut mukaan politiikkaan muutama vuosi sitten, kun minua pyydettiin SDP:n kunnallisvaaliehdokkaaksi. Ensikertalaisena saamani äänet eivät aivan riittäneet valtuustopaikkaan Tampereella. Kuitenkaan siitä lannistumatta olen jatkanut intohimoisesti työtä oikeudenmukaisemman tulevaisuuden puolesta.

Harrastushistoriani on monipuolinen. Olen harrastanut muun muassa partiota, luovaa kirjoittamista ja jalkapalloa. Näytelmäkerhossakin kävin pyörähtämässä muutaman kauden ajan. Kaikista tärkeimmäksi harrastukseksi muodostui kuitenkin yleisurheilu. Pitkille matkoille treenaaminen vaatii periksiantamattomuutta – siis ominaisuutta, josta on hyötyä myös politiikassa. 😉

Elämänkatsomukseltani olen agnostikko. Alakoulusta lukioon opiskelin elämänkatsomustietoa. Pidän sitä oikeana ratkaisuna, sillä en koe tunnustuksellisen uskonnonopetuksen sopivan maailmankuvaani. Se ei myöskään vastannut käsitystäni keskustelevasta ja kyseenalaistavasta oppiaineesta, mitä esimerkiksi elämänkatsomustieto voi parhaimmillaan olla. 14-vuotiaana kävin myös Prometheus-leirin.

Olen vapaaehtoistyöntekijänä ohjannut muutaman vuoden ajan syömishäiriöön sairastuneiden vertaistukiryhmää Tampereella. Viimeistään ohjatessani huomasin, kuinka riittävät resurssit sosiaali- ja terveydenhuollossa voisivat pelastaa monia perheitä syömishäiriöiden ja muiden mielenterveyden ongelmien aiheuttamilta kärsimyksiltä. Työni syömishäiriöön sairastuneiden ja heidän läheistensä hyvinvoinnin edistämiseksi jatkuu edelleen muun muassa Syömishäiriöliitto – SYLI ry:n sekä sen paikallisyhdistyksen hallituksissa.

Olen herkkä ja vahva, tiedonhaluinen taistelija. Eläydyn helposti toisten ihmisten tunteisiin, mutta päätökset pyrin tekemään rationaalisesti. Yleensä puhun vain silloin, kun minulla on asiaa. Ajattelen, että puhuessamme toistamme usein vain sen, minkä jo tiedämme, mutta kuunnellessamme opimme aina jotain uutta. Koen, että politiikan kentällä vahvuuteni on juurikin kykyni kuulla ja kuunnella.

Pyrin tarkastelemaan asioita aina mahdollisimman laajasti ja osana isompaa kokonaisuutta. Joskus tuntuukin vaikealta vastata johonkin kysymykseen nopeasti, sillä haluan pohtia rauhassa kaikkea sitä, mihin kysytty asia voi vaikuttaa. Se, mikä tekee yhdelle hyvää, voikin tehdä toiselle pahaa. Kaikessa päätöksenteossani pyrin mahdollisimman oikeudenmukaiseen lopputulokseen.

”Our prime purpose in this life is to help others. And if you can’t help them, at least don’t hurt them.”

– Dalai Lama

Ansioluettelo